Det har kommit många positiva reaktioner på gårdagens inlägg om när jag utmanade mina rädslor. Förmodligen för att det är något som alla kan relatera till.

Rädd kille med sig själv som rädsla skrattandes ovanpå huvudet

Ska det vara du eller dina rädslor som bestämmer?

Det finns många vanföreställningar om rädsla. Vi tror att det är något som vi måste undvika, eller åtminstone lära oss hantera, för att må bra eller känna trygghet. Det finns en strategi som går ut på att ”feel the fear and do it anyway”. Den funkar rätt bra, men om man ändå inte förstår rädslans orsaker är man i någon mening fortfarande gisslan i sina känslors våld.

Vad rädslor egentligen är, var de kommer ifrån och vad vi kan göra för att inte bara utmana dem, utan skrämma skiten ur dem pratar jag om lördagen den 12 april. Men det är ingen vanlig föreläsning; det är en workshop där du som deltar är en självklar del av eventet som vi skapar tillsammans. Ett fantastiskt tillfälle att göra det du alltid har velat men inte vågat – och ändå må fantastiskt bra och rentav skratta lättat åt det hela efteråt.

Så här ser programmet ut:
10:00 – Registrering/fika/mingel
10:30 – Seminarium ”Skräm skiten ur dina rädslor!”
11:30Varning på stan! Vi drar ut på stan och övar på att våga. Det är ingen sån där flashmob, utan vi jobbar enskilt, eller kanske i par så att du som är lite rädd kan hålla en vän i handen. Är du en tuff jäkel går du ner på Savoy och ber att få äta gratis – eller frågar om du kan få låna bröllopssviten. Ifall det är helt otänkbart kan du bara fråga en tant om du får sitta på hennes bänk. Eller kanske låna hennes käpp en stund. Alla har vi olika rädslor, och ingen är bättre eller sämre än en annan.
13:00 – Vi återsamlas, diskuterar hur det gick och firar våra framgångar. Vi reflekterar över vad som var läskigt och varför.
14:00 – Slut. Åk hem med stärkt självförtroende och förhoppningsvis även insikter om ditt inre känslospel som du kommer att ha nytta av för resten av livet.

Gå med i evenemangets Facebook-grupp, där vi snackar mod och rädsla, och klicka här för att anmäla dig på SimpleSignup – Skräm skiten ur dina rädslor – En crazy-ass workshop!

Här hittar du vår kampvisa, på Spotify: Varning på stan av Magnus Uggla.

Och här hör du mig berätta om när illusionen om mina egna rädslor gick upp i rök: